Rezistenta la apa a Ceasurilor

Vă rugăm sa respectati cu strictete indicatiile din tabelul de mai jos.

Nerespectarea indicatiilor duce la deteriorarea ceasurilor și implicit la pierderea garantiei.

Reglarea ceasurilor de mana se poate face în 2 feluri: prin butoane sau prin remontoar. În niciun caz, nu reglati ceasul când acesta se afla într-o forma sau alta în contact cu apa.

În cazul ceasurilor prevazute cu remontoar, aceste pot fi de 2 feluri: standard sau cu filet (infiletare). Pentru a verifica de care tip este, procedati în felul următor: când remontoarul este lipit de carcasa, invartiti de el dinspre înainte – înspre Dvs. Dacă vedeți ca remontoarul se îndepărtează de carcasa, asta înseamnă ca este pe filet (infiletabil), caz în care invartiti în sens invers (dinspre Dvs – înspre înainte) pentru a-l infileta la loc. Manevrati-l cu grija, fără a forța, pentru ca riscati să se rupa.

După ce ați terminat de infiletat, puteți să-l trageți în afara (în poziția 1 sau 2, după caz) pentru potrivirea orei și a datei.

Mai jos, aveți tabelul cu explicarea indicatiilor inscrise ce ceas (acolo unde este cazul) referitoare la rezistenta la apa (Water Resistant – WR):

In realitate, rezistenţa la apă conform standardelor, nu constituie o caracteristică permanentă, care sa rămână constanta, exact ca în momentul achizitiei, deoarece garniturile sunt supuse procesului de uzură naturală. Temperaturile extrem de ridicate sau de joase, solvenţii şi produsele cosmetice pot accelera acest proces, iar ca urmare garniturile devin fragile şi poroase astfel nemaiputând fi garantată etanşeitatea produsului. Ceasurile trebuie utilizate într-o gamă rezonabilă de temperaturi, între + 10°C şi + 40°C. (ATENTIE! (a nu se folosi ceasul in apa calda/fierbinte - spatul pe maini cu apa calda/fierbinte ; dus cu apa calda/fierbinte; sauna ; etc)

Și pentru a înțelege mai exact inscrisurile de pe cadran / carcasa, mai jos aveți un scurt rezumat:

- (3 ATM (BAR) / 30 M)
Ceasul a fost testat pentru rezistenţă la o presiune de 3 ATM (BAR). De aceea, trebuie evitat contactul cu apa, fiind rezistent doar la stropiri minore. 

- (5 ATM (BAR) / 50 M)
Ceasul a fost testat pentru rezistenţă la o presiune de 5 ATM., De aceea, este potrivit numai pentru utilizare în activităţile de rutină ca de exemplu duş sau spălarea mâinilor (ATENTIE! (a nu se folosi ceasul in ala calda/fierbinte - spatul pe maini cu apa calda/fierbinte ; dus cu apa calda/fierbinte; sauna ; etc), deoarece temperatura ridicată (apa calda) are proprietatea de a dilata

- (10 ATM (BAR) / 100 M)
Ceasul a fost testat pentru rezistenţă la o presiune de 10 ATM (BAR). De aceea, este ideal pentru activităţi de înot. (ATENTIE! (a nu se folosi ceasul in ala calda/fierbinte - spatul pe maini cu apa calda/fierbinte ; dus cu apa calda/fierbinte; sauna ; etc), deoarece temperatura ridicată (apa calda) are proprietatea de a dilata.


- (20 ATM (BAR) / 200 M)
Ceasul a fost testat pentru rezistenţă la o presiune de 20 ATM (BAR). De aceea, este ideal pentru scufundarea fără echipament. (ATENTIE! (a nu se folosi ceasul in ala calda/fierbinte - spatul pe maini cu apa calda/fierbinte ; dus cu apa calda/fierbinte; sauna ; etc), deoarece temperatura ridicată (apa calda) are proprietatea de a dilata.